Vrei să știi dacă poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de inteligență pentru a-ți testa creierul. Tu știi să îl rezolvi?
Aceasta este iluzie optică de epocă, datând din anii 1880 pentru a-ți testa creierul. În această schiță a unui trandafir, poți să identifici fața ascunsă a unei fete în 20 de secunde? Iluzia este cunoscută sub numele de „Găsește fata din flori”.
Priviți cu atenție acest desen de iluzie optică, însă trebuie să puneți accent mai ales pe interiorul trandafirului?
Poate părea prea complicat să găsești chipul fetei în interiorul schiței trandafirului la început. Dar pentru a localiza chipul în interiorul frumoasei flori, trebuie să rotești imaginea cu susul în jos.
Prin răsturnarea imaginii, veți putea vedea fața fetei ascunsă în mijlocul acestui trandafir frumos. Forma petalelor de trandafir formează ochii, nasul și gura fetei.
O iluzie optică este o imagine complexă și profundă profundă, care își schimbă forma unui obiect, a unui desen sau a unor persoane și care sfidează modul în care creierul percepe lucrurile.
Există mai multe tipuri de iluzii optice, cum ar fi iluziile fizice, fiziologice și cognitive. Aceste iluzii optice fac parte, de asemenea, din domeniul psihanalizei, deoarece aruncă o anumită lumină asupra modului în care percepi lucrurile.
Un creier uman normal poate privi lucrurile sau imaginile în mod diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi.
IQ-ul este un tip de scor standard care indică nivelul de inteligență al unei persoane. Termenul „IQ” a fost inventat în 1912 de către psihologul William Stern pentru testul german Intelligenzquotient. La acea vreme, IQ-ul era reprezentat ca un raport între vârsta mentală și vârsta cronologică x 100.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.